Sivas'ta yaşatılan Osmanlı geleneği ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını kapatıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta hayata geçirilen "Zimem Defteri Projesi" ile ihtiyaç sahiplerinin esnafa olan veresiye borçları kapatılarak Osmanlı geleneği yaşatılıyor.İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Valilik koordinesindeki...

04 Şubat 2021 Perşembe 15:07
Sivas'ta yaşatılan Osmanlı geleneği ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını kapatıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta hayata geçirilen "Zimem Defteri Projesi" ile ihtiyaç sahiplerinin esnafa olan veresiye borçları kapatılarak Osmanlı geleneği yaşatılıyor.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Valilik koordinesindeki "2023 Sivas Vizyon Projeleri" arasında da yer alan söz konusu proje, din görevlileri ile ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü oluşturuyor.

Adını Osmanlı döneminde "veresiye" anlamına gelen "zimem" kelimesinden alan proje kapsamında ilk olarak esnafa borcu olan ihtiyaç sahipleri belirleniyor.

Projeyle her ay il merkezinde bir mahalle tespit ediliyor ve o mahallede görev yapan din görevlileri bir araya gelip ihtiyaç sahibi ailelerin esnafa olan veresiye borçlarını ödüyor.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.