Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

KONYA (AA) - Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde, sanatçılar ile mahalle sakinleri Hıdırellez'i kutladı.Sonsuz Şükran Köyü’nde, Hıdırellez...

06 Mayıs 2018 Pazar 19:13
Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

KONYA (AA) - Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde, sanatçılar ile mahalle sakinleri Hıdırellez'i kutladı.

Sonsuz Şükran Köyü’nde, Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

"Popstar Bayhan" olarak ünlenen şarkıcı Bayhan Gürhan ile bestekar Naci Eray'ın bestelediği "Hıdırellez" şarkısının seslendirilmesiyle başlayan şenlikte, kazanlarda pişirilen pilav ve yöresel yemekler davetlilere ikram edildi.

Köylülerle şarkı söyleyip halay çeken ve yöresel kaşık oyununda hünerlerini sergileyen sanatçılar renkli görüntüler oluşturdu.

Çocuklara yönelik çeşitli yarışmaların düzenlendiği etkinlikte, köyün eski yöresel oyunları olan gıncıraklar, takıdıklar ve salıncaklar kuruldu.

Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu'nun en büyük Hıdırellez kutlamasını Sonsuz Şükran Köyü'nde mahalle sakinleri ile hazırladıklarını söyledi.

Taşdiken, programı geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.