Sorgun Halk Eğitimi Merkezi "Kurban kesim elemanı" kursu açtı

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi, İlçe Müftülüğünün talebi doğrultusunda, "Kurban kesim elemanı kursu" açtı. Halk eğitimi merkezinde düzenlenen kursta İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı...

06 Temmuz 2021 Salı 16:18
Sorgun Halk Eğitimi Merkezi

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi, İlçe Müftülüğünün talebi doğrultusunda, "Kurban kesim elemanı kursu" açtı.

Halk eğitimi merkezinde düzenlenen kursta İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Abit Ateş, Veteriner Hekim Sefa Güzel, kurban kesiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda kursiyerlere bilgi verdi.

İlçe Müftüsü Kayış, İslam dininin en kutsal günlerinden biri olan Kurban Bayramı'nın yaklaştığını ve vatandaşları bir kurban telaşı aldığını belirtti.

Özellikle kurban kesimi sırasında acemi kasapların hem dini hem de teknik bakımından hoş olmayan görüntülere neden olduklarını dile getiren Kayış, "Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, azaları tamam, besili olması hem ibadetin amaçlarına hem de sağlık kurallarına uygun düşer. Kurban, kesim yerine eziyet vermeden götürülmelidir. Kesileceği zaman da kıbleye karşı ve sol tarafı üzerine yatırılmalıdır. Elinden geldiğince her mükellefin kurbanını kendisinin kesmesi uygun olur, değilse bir başkasına vekalet verip kestirir." dedi.

Kayış, kurban keserken, çevre temizliği ve ekolojik dengenin korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi.

Kursa katılan 25 kursiyere kurban kesim teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular hakkında bilgi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.