Sorgun’da 14 bin küçükbaş hayvan aşılandı

YOZGAT (AA) - Sorgun'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 14 bin küçükbaş hayvana kulak küpesi takılarak, şap aşısı yapıldı.İlkbahar ve sonbahar aylarında hayvan sağlığının korunmasına yönelik uygulanan şap aşısı...

22 Eylül 2021 Çarşamba 14:59
Sorgun’da 14 bin küçükbaş hayvan aşılandı

YOZGAT (AA) - Sorgun'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 14 bin küçükbaş hayvana kulak küpesi takılarak, şap aşısı yapıldı.

İlkbahar ve sonbahar aylarında hayvan sağlığının korunmasına yönelik uygulanan şap aşısı çalışmaları sürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, gazetecilere, her yıl düzenli yapılan şap aşısı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Küçükbaş hayvanlar için sonbahar şap aşısı çalışmalarının yapıldığını belirten Canbolat, "Aşılama çalışmaları müdürlüğümüze bağlı hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından büyük bir titizlikle yürütülüyor. Şu anda Sorgun merkez dahil olmak üzere 56 yerleşim yerinde 14 bin küçükbaş hayvana küpe takılarak, şap aşısı yapıldı. Aşı yaptırmayan üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmalarını, aşılamaya gelen sağlık personeline yardımcı olmalarını önemle rica ediyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.