Sorgun’da mezarlıklar boş kaldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dini bayramlar öncesi vatandaşlar tarafından yapılan mezarlık ziyaretleri, bu Ramazan Bayramı arifesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gerçekleştirilemedi.Sorgun Müftüsü Mustafa Kayış,...

12 Mayıs 2021 Çarşamba 12:25
Sorgun’da mezarlıklar boş kaldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dini bayramlar öncesi vatandaşlar tarafından yapılan mezarlık ziyaretleri, bu Ramazan Bayramı arifesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Sorgun Müftüsü Mustafa Kayış, AA muhabirine, Müslümanların özellikle arife ve bayramın birinci günü mezarlık ziyaretinde bulunduklarını ancak yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl bu ziyaretlerin yapılamadığını söyledi.

Kayış, "İslam dininde Ramazan ve Kurban bayramlarında kabir ziyaretleri önemlidir. Bu yıl tüm dünyanın başına bela olan bu pandemi nedeniyle mezarlık ziyaretlerini yapamıyoruz. Bizler geçmişlerimizin ruhu için mezarlıklara gitmeden de Fatiha okuyabiliriz. Dileğimiz odur ki, kısa zamanda bu Kovid-19 belasından kurtuluruz da yine eskisi gibi geçmişlerimizin kabrini rahat rahat ziyaret edebiliriz." dedi.


Anahtar Kelimeler:
ZiyaretSorgunMezarlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.