Sosyal medyadan terör propagandasına gözaltı

- Eskişehir'de, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medyadan bölücü ve kışkırtıcı paylaşımlar ile terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 5 kişi yakalandı

31 Ocak 2018 Çarşamba 10:13
Sosyal medyadan terör propagandasına gözaltı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medyadan bölücü ve kışkırtıcı paylaşımlar ile terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen 5 zanlı gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medya hesaplarında bölücü ve kışkırtıcı paylaşımlar yapanların yakalanması için soruşturma başlatıldı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapmak" suçlarını işledikleri belirlenen 5 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla adreslerinde yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.