Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacak

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, Ramazan Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacağını bildirdi.Bakan Yanık, yazılı açıklamasında,...

05 Mayıs 2021 Çarşamba 11:06
Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacak

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, Ramazan Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, çocukların üstün yararı doğrultusunda, korunmaya ihtiyacı olan çocukları aileleri yanında destekleyerek, aile bütünlüğünü korumaya çalıştıklarını belirtti.

Yanık, "Mayıs ayı içerisinde Sosyal ve Ekonomik Destek alan 139 bin çocuğumuz için 159 milyon TL ödeme yapacağız." ifadesini kullandı.

Çocukların, ailelerinin yanında büyümelerini önemsediklerini vurgulayan Yanık, "Sosyal hizmetlerde aile bütünlüğünü önceleyerek, çocuklarımızın aileleri yanında toplumsal hayata katılım sağlayan, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. SED hizmetimiz kapsamında, binlerce çocuğumuz kendi ailesinin yanında başta ekonomik açıdan olmak üzere destekleyici hizmetlerimizden faydalanıyor." görüşünü paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bugün itibarıyla başlayacak ödemelerin, 12 Mayıs'a kadar hesaplara yatırılacağını belirterek, tüm çocukların ve ailelerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "Aile bütünlüğü her alanda önceliğimiz. Çocuklarımızı, ailelerinin yanında desteklediğimiz Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerimizi, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına yatırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.