Sri Lanka, borçların yapılandırılmasında Çin'den destek istedi

KOLOMBO (AA) - Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkesinin kötüleşen mali krizle mücadelesi kapsamında borç geri ödemelerinin yeniden yapılandırılması konusunda Çin'den destek talep etti.Devlet Başkanı Rajapaksa, başkent Kolombo'da...

09 Ocak 2022 Pazar 21:10
Sri Lanka, borçların yapılandırılmasında Çin'den destek istedi

KOLOMBO (AA) - Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkesinin kötüleşen mali krizle mücadelesi kapsamında borç geri ödemelerinin yeniden yapılandırılması konusunda Çin'den destek talep etti.

Devlet Başkanı Rajapaksa, başkent Kolombo'da Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Rajapaksa'nın, borç geri ödemelerinin yeniden yapılandırılması konusunda Çin'in desteğini talep ettiği belirtildi.

Açıklamada Kovid-19 salgını karşısında ortaya çıkan ekonomik krize bir çözüm olarak borç geri ödemelerinin yeniden yapılandırılmasına dikkat edilmesi durumunda ülke için büyük bir rahatlama olacağı vurgulandı.

Açıklamada, Rajapaksa'nın ayrıca Çin'den Sri Lanka'ya 2020'de yaklaşık 3,5 milyar doları bulan ihracatı için "imtiyazlı şartlar" sağlamasını istediği aktarıldı.

Sri Lanka'nın bu yıl yaklaşık 4,5 milyar dolarlık borcu ödemesi gerektiği ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
çinBorçSri Lanka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.