STSO arşivini dijitale dönüştürmek için çalışma başlattı

SİVAS (AA) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arşivlerini dijitale dönüştürmek için çalışma başlattı.STSO'dan yapılan açıklamaya göre, odaya kayıtlı üyelerin dosyaları ve arşivde bulunan belgeler bilgisayar ortamına aktarıldı.Açıklamada...

23 Haziran 2021 Çarşamba 12:14
STSO arşivini dijitale dönüştürmek için çalışma başlattı

SİVAS (AA) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arşivlerini dijitale dönüştürmek için çalışma başlattı.

STSO'dan yapılan açıklamaya göre, odaya kayıtlı üyelerin dosyaları ve arşivde bulunan belgeler bilgisayar ortamına aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen STSO Başkanı Mustafa Eken, e-dijital arşiv uygulamasına geçtiklerini belirterek, üyelere daha hızlı hizmet vermeyi hedeflediklerini aktardı.

Eken, 2015-2020 yıllarındaki dosyaların taramasının tamamlandığını, 2 aylık süreçte yaklaşık 250 bin dosyanın dijitale aktarıldığını anlatarak, "Arşivimizde bulunan tüm belgeleri dijital ortama taşıyacağımız için birkaç ay daha çalışmalarımız devam edecek. Tüm üyelerimizin belgelerini e-arşive aktarma işlemini tamamlayacağız ve sistemimize kaydetmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Dijital arşivin ekonomik olduğunu ve zaman açısından tasarruf sağladığını belirten Eken, işlemlerin daha hızlı şekilde yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.