"Suriye'ye bin 713 tır yardım malzemesi gönderdik"

- Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Türkiye Diyanet Vakfı olarak 'Halep'te insanlık ölmesin' kampanyaları ile 2012 yılından bugüne kadar 192 milyon lira tutarındaki bin 713 tır yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için gönderdik"

27 Nisan 2018 Cuma 17:13

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak 'Halep'te insanlık ölmesin' kampanyaları ile 2012 yılından bugüne kadar 192 milyon lira tutarındaki bin 713 tır yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için gönderdik." dedi.

Erbaş, çeşitli ziyaretler için geldiği Kayseri'de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfının (TDV) iş birliğiyle düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında temin edilen un, gıda ve yatak yüklü 20 tırın insani malzemenin Suriyelilere ulaştırılması için düzenlenen törene katıldı.

Erbaş, Hunat Mahallesi'ndeki otoparkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayanların mazlum, mağdur insanların yanında yer alarak hayırda yarıştıklarını söyledi.

Nerede mazlum ve mağdur biri varsa Türk milletinin onların yanında olduğunu belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Milletimiz her zaman ensar olmuştur. Bundan bin sene önce Orta Asya'dan Moğolların zulmünden kurtulmak için Anadolu topraklarına sığınan insanlarımıza ensar olmuşuz. Bundan 150 sene öncesinden itibaren Balkanlar'da yine zalimlerin zulmünden kurtulmak için gelen Balkanlı kardeşlerimize Anadolu bağrını açmış ensar olmuştur. Kafkaslar'dan kopup gelen kardeşlerimize ensar olmuşuz. Ortadoğu'da insanların başına gelen musibetlerden, savaşlardan dolayı Anadolu'ya sığınan Iraklı, Suriyeli kardeşlerimize, bundan 6-7 sene öncesinden itibaren ensar olmuşuz."

Erbaş, Türkiye'nin, çevresindeki ülkeler başta olmak üzere zorda kalanlara yaptığı yardımların her zaman devam edeceğini aktardı. Erbaş, şöyle dedi:

"Bunu 81 ilimize yaygınlaştırdığımız zaman sadece Suriye için yaptıklarımızı şurada anlatmamız mümkün değildir. Şimdi Suriye'ye yardım zamanı, şimdi Türkmenlere yardım zamanı, şimdi yaraları sarma zamanı. Türkiye Diyanet Vakfı olarak 'Halep'te insanlık ölmesin' kampanyaları ile 2012 yılından bugüne kadar 192 milyon lira tutarındaki bin 713 tır yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için gönderdik. 30 bin ton gıda malzemesi, 2,5 milyon giyim malzemesi, 500 bin barınma malzemesi, 2 milyon hijyen malzemesi, 51 bin kırtasiye seti ve oyuncak Suriye'ye ulaştırılmak üzere 154 milyon insanı yardım diye devam ediyor."

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Müftüsü Şahin Güven ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören sonunda tırlar okunan duanın ardından Suriye'ye doğru yola çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.