Suşehri’nde 60 yıllık yol sorunu uzlaşmayla çözüldü

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde arsa sahipleri ve belediye arasında 60 yıldır devam eden mezarlık yolu sorunu uzlaşmaya gidilerek çözüme kavuşturuldu.Yalnızbağlar Mahallesi'nde bulunan Asri Mezarlığı giriş yolu ve otopark...

12 Haziran 2021 Cumartesi 16:54
Suşehri’nde 60 yıllık yol sorunu uzlaşmayla çözüldü

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde arsa sahipleri ve belediye arasında 60 yıldır devam eden mezarlık yolu sorunu uzlaşmaya gidilerek çözüme kavuşturuldu.

Yalnızbağlar Mahallesi'nde bulunan Asri Mezarlığı giriş yolu ve otopark alanı için Suşehri Belediyesi arsa sahipleriyle uzlaşma yoluna gitti.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel'in girişimleriyle arsa sahipleri yol ve otopark olarak kullanılan alanı belediyeye hibe etti.

Yüksel, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tapu teslim töreninde, yaklaşık 60 yıllık sorunun çözümüne katkı sağlayan arsa sahiplerine teşekkür etti.

Yapılan istişareler sonucunda yaklaşık 5 bin metrekare alanın belediyeye hibe edildiğini belirten Yüksel, “Arsa sahibi olan Çiçek ailemiz bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmadı ve yaklaşık 60 yıldır bu alanı kullanıyoruz. Arsa sahipli olduğu için hizmet noktasında bir iş yapamıyorduk. Ailemiz de sağolsun bize zorluk çıkartmadı. Alan üzerinde bulunan diğer arsaların da gerekli tevhit işlemlerini belediye olarak yaptık ve bu yeri belediyemize hibe ettiler. Bizler de Çiçek ailemizin tapularını çıkarttık ve şimdi de teslim ediyoruz.” dedi.

Arsa sahiplerinden Hüseyin Çiçek ise büyük bir sorunu ortadan kaldıran Başkan Yüksel'e teşekkür etti.

Yıllardır otopark alanı ve mezarlık yolunun arsalarından geçtiğini belirten Çiçek, "Mezarlık hassasiyetini bildiğimiz için yolu ve otoparkı ne kapatabildik ne de başka yollara başvurduk. Belediye Başkanımız Fazlı Yüksel ile yaptığımız istişareler sonucunda sorun giderilmiş oldu." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
YolSivasSuşehriUzlaşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.