Suşehri'nde "Sivas Kongresi 100. Yıl Hatıra Ormanı" oluşturuldu

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Sivas Kongresi 100. Yıl Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Akçaağıl bölgesindeki Şehitler Tepesi'ne oluşturulan alana, Sivas Kongresinin yapıldığı yıl olan 1919 sedir ve ladin fidanı dikildi. Suşehri...

27 Mart 2019 Çarşamba 16:08
Suşehri'nde

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Sivas Kongresi 100. Yıl Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Akçaağıl bölgesindeki Şehitler Tepesi'ne oluşturulan alana, Sivas Kongresinin yapıldığı yıl olan 1919 sedir ve ladin fidanı dikildi.

Suşehri Kaymakam Vekili Çağlar Partal, Sivas Kongresi'nin, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanına giden süreçte önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Sivas Kongresi sayesinde Kurtuluş Mücadelesi'nin ulusal kimlik kazandığını ve Cumhuriyetin temellerinin Sivas'ta atıldığını anımsatan Partal, "Sivas Kongrenin 100. yılı, valiliğimizin öncülüğünde çeşitli etkinliklerle yıl boyunca kutlanmaktadır. Bizler de içinde bulunduğumuz Orman Haftasında Sivas Kongresi 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızı canları pahasına bizlere miras bırakan tüm milli mücadele kahramanlarına sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Programa Altınyayla Kaymakamı Halil Dalak, Suşehri Emniyet Müdürü Halil Uludağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Duran Vuranok, Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Abdullah Sarıkaya, kurum amirleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.