Talas Belediyesi, "Karaman Bayırı" için restorasyon projesi hazırladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi geçmişte ilçenin ticaret merkezlerinden birisi olan Karaman Bayırı için restorasyon projesi hazırlandı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yukarı Talas ile Han Mahallesi arasındaki Devlet Çarşısı...

31 Mayıs 2022 Salı 13:31
Talas Belediyesi,

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi geçmişte ilçenin ticaret merkezlerinden birisi olan Karaman Bayırı için restorasyon projesi hazırlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yukarı Talas ile Han Mahallesi arasındaki Devlet Çarşısı (Esvak-i Sultani) olarak da bilinen bölgede yapılacak çalışma, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Hanönü Çarşısı, Uzun Çarşı Caddesi, Karaman Bayırı ve Çardakbaşı güzergahını kapsayan çalışmayla, günümüzde harabe olarak bulunan bölgenin eski ihtişamlı günlerine dönmesi hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Yalçın, 19. yüzyıl kayıtlarında bölgede 200 dükkanın bulunduğunu belirtti.

Bu güzergah ve çevresinin 19. yüzyılda Kayseri ve Talas'ın önemli ticari alanlarından birisi olduğuna vurgu yapan Yalçın, "Küçük atölye ve dükkanların bulunduğu bu alan saraç, semerci, nalbant, demirci, kuyumcu gibi pek çok meslek koluna ait işletmenin imalat ve satış yaptığı bir alandır. Günümüzde bu alanda tarihi kent dokusuna ait eski yerleşmenin önemli kalıntıları bulunmaktadır. Biz de ilçemizin tarihi değerlerinden olan Karaman Bayırı'nın yeniden eski günlerine dönmesi için proje hazırlattık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.