Talas Belediyesi salgında 20 bin hijyen seti dağıttı

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ülkemizde görüldüğü tarihten itibaren vatandaşların yanında olduklarını ve bu süreçte 20 bin hijyen seti dağıttıklarını belirtti. Yalçın,...

10 Mart 2021 Çarşamba 14:35
Talas Belediyesi salgında 20 bin hijyen seti dağıttı

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ülkemizde görüldüğü tarihten itibaren vatandaşların yanında olduklarını ve bu süreçte 20 bin hijyen seti dağıttıklarını belirtti.

Yalçın, yazılı açıklamasında, bütün dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ilk kez 11 Mart 2020’de görülen salgınının birinci yılını doldurduğu bu süreçte, ilk günden itibaren ilçede temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını eksiksiz gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okullar öncelikli olmak üzere ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile pazar yerleri başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışması yaptıklarını aktaran Yalçın, "Bunların yanı sıra 500 bin maske ile içerisinde kağıt sabun, limon kolonyası ve koronavirüs önlemlerini anlatan broşür bulunan 20 bin hijyen çantası dağıttık. 3 bin bina görevlisi ile 5 bin esnafa içerisinde 5+1 litrelik dezenfektan, sprey başlığı, mikrofiber bez, 5 adet maske ve 3 çift eldiven yer alan hijyen ve temizlik paketi ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

İlçe sakinlerinin moralini yüksek tutacak, evde kaldığı süreyi iyi değerlendirecek etkinliklere de imza attıklarını anımsatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Evde kalan çocuklarımız ve velilerimiz okusunlar, vakitlerini iyi değerlendirsinler diye 30 bin kitap dağıttık. Kitaplarını okuyan çocuklarımızı tur otobüsüyle gezdirdik. Evde ailece okuyalım diye 20 bin adet ‘İletişim Ailede Başlar’ kitabı ulaştırdık. Dışarı çıkamayan 65 yaş üstü büyüklerimize, evde bir uğraşı olsun diye 5 bin adet aromatik bitki sepeti dağıttık. Üstü açık etkinlik otobüsümüzü Talas’ın tüm cadde ve sokaklarında gezdirdik, milli ve dini bayramlarda, Ramazan gecelerinde insanlarımızın hoş vakit geçirmelerine imkân sağladık. Anneler Günü’nde, kısıtlama olduğu için evlerinden çıkamayan çocuklarımız adına annelerimize billboardlardan gül hediye ettik. Kadınlar Günü’nde yine aynı şekilde billboardlardan kahve ikramında bulunduk. Sosyal kültürel etkinliklerimizi online olarak sosyal medya üzerinden devam ettirdik. Vefa Sosyal Destek Merkezi ile 5 bin kişiye ulaştık ve temel ihtiyaçlarını karşıladık."

Sağlık çalışanları adına ilçede park yaptıklarını vurgulayan Yalçın, yine bu süreçte uzaktan eğitim gören bin öğrenciye tablet desteği sağladıklarını belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.