Talas Belediyesince Ali Dağı'nda fidan dikildi

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesince düzenlenen programda Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Ali Dağı'nda yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

08 Haziran 2022 Çarşamba 12:30
Talas Belediyesince Ali Dağı'nda fidan dikildi

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesince düzenlenen programda Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Ali Dağı'nda yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile belediye tarafından gerçekleştirilen programda katılımcılara fidan dikimi ve Ali Dağı'nda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Talas Belediye Başkan Yardımcısı Koray Kök, yapılan çalışmalarla Ali Dağı'nı bir doğa ve kamp merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yaklaşık iki yılda Ali Dağı'nda 30 bin fidan ve ağacı toprakla buluşturduklarını aktaran Kök, şunları kaydetti:

"Burada yapacağımız çalışmalar sadece Kayserimize değil, bölgemizdeki insanların da buraya gelmesiyle, bir cazibe merkezi olması sebebiyle tanıtım için çok büyük bir katkı sağlıyor. Ali Dağı'ndaki yamaçları tamamen ağaçlandırıyoruz. Bundan sonra hedefimiz Ali Dağı'ndaki ağaç sayısını 100 bine çıkarmak. Bunun için çalışmalarımıza hız verdik. Yeni bölgeler oluşturduk. Ali Dağı'nı yürüyüş sporlarını yapmak için birçok donatılar oluşturduk."

Konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar yüzlerce çam fidanını toprakla buluşturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.