Talas Belediyesinden Filistin'e destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi, Türk Kızılay Talas Şubesi ve Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Belediyeden yapılan...

20 Mayıs 2021 Perşembe 17:12
Talas Belediyesinden Filistin'e destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi, Türk Kızılay Talas Şubesi ve Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Kudüs ve Gazze’de gerçekleştirdiği katliama tepkiler sürüyor. Bu kapsamda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın öncülüğünde yamaç paraşütü iniş alanında program düzenlendi.

Açılan dev Türk ve Filistin bayrakları önünde konuşan Yalçın, Türk milletinin kendine özgü güzellikle dünyanın her tarafındaki mazlumların acısını içinde hissettiğini ifade etti.

İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme karşı ses vermek üzere toplandıklarını belirten Yalçın, "İsrail, çaresiz, silahsız gariban çocukları, yaşlıları Mescid-i Aksa'nın avlusunda şehit ediyor. Gazze'de dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Burada iki yeri protesto ediyoruz, biri İsrail diğeri de duyarsız kalan Arap ülkeleri. Filistin'deki kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenlendi, ben de 5 bin lira katkıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevzi Konaç ise Filistin’deki mazlumlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, destek veren Yalçın'a teşekkür etti.

Türk Kızılay Talas Şube Başkanı Ünal Yüksel de kampanyayı desteklediklerini kaydederek, bir aylık emekli maaşını bağışladığını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.