Talas Millet Bahçesi için düzenlenen tasarım yarışması sonuçlandı

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Feyzioğlu Konağı'nda düzenlenen toplantıda...

07 Eylül 2021 Salı 13:58
Talas Millet Bahçesi için düzenlenen tasarım yarışması sonuçlandı

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Feyzioğlu Konağı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her işi ehlinin yapması gerektiğini belirtti.

Projenin tüm paydaşlarının bir arada olmasının önemine dikkati çeken Yalçın, "Mimar mimarlığını yapmalı, çevreci çevreciliğini yapmalı, peyzajcı aynı şekilde, şehir plancısı aynı şekilde. Hepsi bir araya gelip de böyle bir millet bahçesi yaptı mı benim için en büyük zenginlik." ifadelerini kullandı.

Projenin çok büyük olduğunu ifade eden Yalçın, 100 bin metrekare alana sahip bir bölge için proje yarışması düzenlendiğini kaydetti.

Talas Millet Bahçesi Projesi'nin uzun uğraşlar neticesinde bu aşamaya geldiğini aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu millet bahçesini bu aşamaya getirene dek çok zor prosedürlerden geçtik. Örneğin bir yolun kamulaştırılması, yolun yapılmasından zordur. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanı'na gittik, Jandarma, İçişleri Bakanlığı'na yönlendirdi, oradan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gitmemiz gerekti. Bu süreçte birçok prosedürü aşmak durumunda kaldık. Çok şükür ki yer hazır, önemli miktarda parası da hazır, fikir de hazır, geriye yapması kaldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. Gönlünüze sağlık diyorum. Ödül alanları kutluyorum."

Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Halil Çevik ise Talas gibi yoğun nüfuslu bir ilçenin ortasına büyük bir yeşil alan yapılmasının önemli ve değerli olduğunu ifade etti.

Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Başkanı Ömer Yasin Arık da Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın birçok şehre örnek nitelikte olduğuna dikkati çekti.

İsmail Kocataş'ın liderliğinde Mimar Yakup Akdağ, Mimar Hamza Orak, Şehir Plancısı Seda Altan, Peyzaj Mimarı Betül Şişdağ ve Mimar Gülşah Güneş tarafından hazırlanan proje birincilik, Mimar Fırat Doğan, Mimar Burcu Kırcan Doğan, Şehir Plancısı Ceren Özcan, Peyzaj Mimarı Öykü Kocaman tarafından hazırlanan proje ikincilik, Mimar Alper Gülle, Mimar Gülhis Duygun Gürkıvrak, Ahmet Kıvanç Kutluca, Mimar Serim Aygen Kiştin, Mimar Dilem Dağ, Mimar Halil İbrahim Bayındır, Peyzaj Mimarı Aslı Özbilen, Songül Sancak, Mimar Burcu Saral, Mimar İsmail İşcan, Mimar Uğur Yögen ve Şule Hisar tarafından hazırlanan proje üçüncülük ödülünü aldı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi ve projeler üzerinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.