Talas'a 100 bin fidan dikilecek

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi ilçeye 100 bin fidan dikecek.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ali Dağı 360 Derece Projesi girişinde oluşturulan geçici fidanlığa indirilen yeni fidanları...

04 Nisan 2021 Pazar 11:28
Talas'a 100 bin fidan dikilecek

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi ilçeye 100 bin fidan dikecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ali Dağı 360 Derece Projesi girişinde oluşturulan geçici fidanlığa indirilen yeni fidanları inceledi.

Burada konuşan Yalçın, daha yeşil bir Talas için çok büyük gayret gösterdiklerini, birçok türde fidan ile Ali Dağı'nı ve Talas'ı yeşil bir görünüme kavuşturacaklarını belirtti.

30 çeşit fidan grubunu Ali Dağı'na dikeceklerini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Ali Dağı'nı adeta ormana dönüştüreceğiz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından beri Talas'ı daha yeşil hale getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda geçen yıl yaklaşık 70 bin ağacı toprakla buluşturduk. Bu yıl da nasip olursa en az 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz ve bunun ilk adımını 40 bin ağaç fidanımızı hazırlayarak atmış olduk. İnşallah karaçam, sedir, ahlat, meşe, İğde, çitlembik ve bölgeye özgü endemik türler olmak üzere yaklaşık 30 çeşit bitki grubunu toprakla buluşturacağız."

Yalçın, salgın tedbirlerine uyarak fidan dikimlerini çeşitli sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve gönüllü vatandaşlarla birlikte şenlik havasında gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.