Tatlı sularda yeni av sezonunun ilk balıkları kantarda tartıya çıktı

- Konya'nın Beyşehir ilçesinde balık ticareti yapan Hasan Katmerci: - "İnşallah, bu yıl balık bol olur. Çünkü, bu yıl balıkçılarımız yasaklara uydu. Bu iş daha bilinçli yapılırsa, şokla avlanma biterse balıkçılık daha iyi noktalara gelecek diye umut ediyoruz"

17 Haziran 2021 Perşembe 12:16
Tatlı sularda yeni av sezonunun ilk balıkları kantarda tartıya çıktı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, av yasağının sona ermesinin ardından yeniden mesaiye başlayan balıkçıların av sezonu başladı.

Sezonun ilk günü Beyşehir Gölü açıklarına serdikleri ağları bu sabah toplayan avcılar, yeni sezonun ilk avı olan balıkları kıyılara taşıdı.

Kıyılarda tartılan balıklar arasında daha çok sazan yer alırken, az sayıda levrek ve Çin sazanı da alıcılara teslim edildi.

Beyşehir'de balık ticareti yapan ve gölün ilk avı olan sazan balığını alan Hasan Katmerci, AA muhabirine, yeni avlanma sezonunun ilk balıklarını almaya başladıklarını belirtti.

Yeni sezonu örf ve adetlere uyup, kurbanlar keserek açtıklarını ifade eden Katmerci, "İnşallah, bu yıl balık bol olur. Çünkü, bu yıl balıkçılarımız yasaklara uydu. Bu iş daha bilinçli yapılırsa, şokla avlanma biterse balıkçılık daha iyi noktalara gelecek diye umut ediyoruz." dedi.

Balıkçı Mevlüt Kavaklı ise yeni sezonun ilk balıklarını avladıklarını belirterek, "İki sazan balığım, bir de levrek var. Önceki yıllarda yeni sezonda daha çok balık avlardık. 'Bugün çıkmaz, yarın çıkar' diye umutla devam edeceğiz avlanmaya." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.