Tayland Milli Günü kutlandı

ANKARA (AA) - Tayland Milli Günü kutlaması için Ankara'da resepsiyon düzenlendi.Tayland Babalar Günü ve Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in doğum gününün de kutlandığı resepsiyon, Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı...

05 Aralık 2017 Salı 16:03
Tayland Milli Günü kutlandı

ANKARA (AA) - Tayland Milli Günü kutlaması için Ankara'da resepsiyon düzenlendi.

Tayland Babalar Günü ve Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in doğum gününün de kutlandığı resepsiyon, Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Charkrienorrathip Shakir Sevikul'un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hilton Hoteli'ndeki resepsiyona Dışişleri Bakanlığı Güneydoğu Asya ve Pasifik Genel Müdür Yardımcısı Armağan İnci Ersoy'ın yanı sıra Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve gazeteci katıldı.

Sevikul, yaptığı konuşmada, Tayland Kralı Adulyadej'in 13 Ekim 2016'de öldüğünü hatırlatarak vefatının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kral ile halk arasındaki bağın giderek güçlenerek eskisinden daha kuvvetli olduğunu söyledi.

Karşılıklı ilişkilere de değinen Sevikul, "Tayland ve Türkiye her zaman iyi ilişkilere sahipti ve birlikte çalışarak gerek bölgesel gerek uluslararası alanda ortak başarılara imza attığımızı söyleyebiliriz. Özellikle 2017'de bu anlamda yoğun bir gündeme sahiptik çünkü iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının temelleri atıldı ve Tayland Şeyhülislamı Türkiye'ye bir ziyarette bulundu." ifadelerini kullandı.

Sevikul, 2018'in karşılıklı diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümü olacağını anımsatarak "Her iki taraf da bu anlamlı dönemi en kapsamlı şekilde kutlamak için özenle çalışıyor ve çeşitli fikirler üretiyor. Daha önümüzde gerçekleştirilmesi gereken birçok proje ve kullanılması gereken potansiyeller bulunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ve gelecek sene Tayland-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yılının buna vesile olacağını vurguladı.

Resepsiyonda, konuşmaların ardından pasta kesildi ve daha sonra Tayland kültürünün tanıtımı amacıyla yöresel yemekler ikram edildi.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.