TBMM'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın'ın adı Kahramankazan'da kültür evine verilecek

ANKARA (AA) - Kahramankazan'da Mahalle Kültür Evleri Projesi kapsamında TBMM'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın adına mahalle kültür evi yapılacak.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Satıkadın Mahallesi Kültür Evi'nin...

30 Nisan 2021 Cuma 13:26
TBMM'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın'ın adı Kahramankazan'da kültür evine verilecek

ANKARA (AA) - Kahramankazan'da Mahalle Kültür Evleri Projesi kapsamında TBMM'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın adına mahalle kültür evi yapılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Satıkadın Mahallesi Kültür Evi'nin ihalesinin yapıldığı, kısa sürede inşaatına başlanacağı belirtildi.

E-ihale yöntemiyle 1 milyon 275 bin liraya ihale edilen kültür evinin 6 ayda tamamlanmasının planlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm merkez mahallelere yapılması planlanan kültür evlerinin ilki Atatürk Mahallesi’nde inşa edilmişti. Mahalle kültür evine Atatürk'ü Ankara'ya gelişinde karşılayan seymen başlarından Güvençli İbrahim Çavuş’un ismi verilmişti. Mahallelilik bilincini artıracak, birlik ve beraberliği pekiştirecek, çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sunacak mahalle kültür evi, birçok donatıyı bünyesinde barındıracak. İçinde çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanı, derslikler, resim, müzik ve el sanatları atölyeleri ile öğretmenler odası yer alacak. İki katlı olarak inşa edilecek mahalle kültür evi, kültür değerlerimizi yansıtan bir mimariye sahip olacak. Engelli bireylerin erişimi ve kullanımı açısından tüm detayların düşünüldüğü mahalle kültür evi engelsiz bina özelliğinde inşa edilecek. Mahalle kültür evleri projesi, Atatürk ve Satıkadın mahallelerinin ardından ilçedeki diğer merkez mahallelerde de hayata geçirilecek."

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, mahalle kültür evinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Oğuz, ilçeye önemli değer katacak projenin, Kahramankazan halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.