Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesinden ekonomiye 54 milyon lira katkı

- DSİ Genel Müdürü Murat Acu: - "Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesi'nin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 54 milyon lira katkı sağlayacaktır"

13 Ağustos 2018 Pazartesi 10:56
Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesinden ekonomiye 54 milyon lira katkı

ÇANKIRI (AA) -Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesi'nin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 54 milyon lira katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında Çankırı ve Çorum illerinin de nasibini aldığını belirtti.

Tarlada ürün yetiştirmede suyun önemi ve sulama sisteminin seçimine vurgu yapan Acu, "Tarla bakımı kadar su imkanlarının değerlendirilmesi, mevcut suyun en iyi şekilde kullanılması da çok önemlidir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkanlarının oluşmasını sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ülke ekonomisine 54 milyon lira katkı sağlanacaktır"

Çankırı ve Çorum illerini kapsayan Tımarlı Sulaması 2. kısım inşatının tamanlanmasıyla Çankırı'da 14 bin 350, Çorum'da da 63 bin 700 dekar alanın sulanmasının sağlanacağını ifade eden Acu, şunları kaydetti:

"İş kapsamında çalışmalar devam etmekte olup Çankırı Kızılırmak ilçesinde tamamlanan 13 bin 350 dekar araziye 2017 ve 2018 yılı sulama sezonlarında sulama suyu verilmiştir. Tımarlı Sulaması 2. Kısım Projesinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 54 milyon lira katkı sağlanacaktır. Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.