TRT'den dost ve kardeş ülkelerdeki basın mensuplarına eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Azerbaycan'daki basın mensuplarına eğitim desteği veriyor.Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRT, sahip olduğu yetkinlikleri dost ve kardeş...

07 Mart 2022 Pazartesi 15:37
TRT'den dost ve kardeş ülkelerdeki basın mensuplarına eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Azerbaycan'daki basın mensuplarına eğitim desteği veriyor.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRT, sahip olduğu yetkinlikleri dost ve kardeş ülkelere eğitim yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

TİKA Muhabir Eğitim Programı kapsamında, 7-11 Mart'ta Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, 21-25 Mart'ta Bosna Hersek'teki gazeteciler için eğitim düzenlenecek.

Eğitim dili Türkçe olan programda, yabancı basın mensupları yeni medya temel habercilik eğitimleri alacak. TRT eğitmenlerince gerçekleştirilecek beşer günlük eğitimlerde; toplam 65 gazeteci dijital medya stratejilerinden dijital platformlara, özel uygulamalara ve podcast kullanımlarına kadar yeni medya alanında eğitilecek.

Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığınca düzenlenen bir diğer eğitim AzTV personeline yönelik yapılacak.

Bakü'de düzenlenecek "muhabirlik ve sunuculuk, montaj, sosyal medya ve habercilik, yönetmenlik ve yapımcılık, kameramanlık" eğitimlerinde tecrübeli TRT personeli, Azerbaycanlı meslektaşları ile buluşacak.

7-19 Mart'taki eğitimlerde iki ülke arasında birçok alanda olduğu gibi medya alanında da eğitim köprüsü kurulacak.

Son Güncelleme: 07.03.2022 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.