TRT ortak yapımı filmler Berlin Film Festivali'nde yarışacak

TRT'nin ortak yapımını üstlendiği iki film, "72. Berlin Film Festivali"nde yarışacak.

20 Ocak 2022 Perşembe 15:18
TRT ortak yapımı filmler Berlin Film Festivali'nde yarışacak

İSTANBUL (AA) - TRT'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 10-16 Şubat'ta düzenlenecek festivalin ana yarışmasında TRT destekli "Gökyüzünden Bir Parça" yarışacak.

Michael Koch'un yönettiği ve Christof Neracher'in yapımcılığını üstlendiği İsviçre-Almanya ortak yapımı film, her yıl dünyanın dört bir yanından yüzlerce yapımın başvurduğu festivalin Ana Yarışma Bölümü'ne seçilen 18 film arasına girdi.

Film ayrıca önceki yıl yapılan, Karlovy Vary Film Festivali'nin endüstri bölümü Eastern Promises'ta, kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı First Cut+ kategorisinde "TRT Ödülü" kazanmıştı.

TRT ortak yapımı "Klondike" Panorama bölümünde yarışacak

Berlin Film Festivali'nin önemli bölümlerinden olan ve dünya sinemasının yeni, cesur ve yaratıcı filmlerine yer veren "Panorama" bölümünde, "Klondike" yarışacak.

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde gerçekleştirecek olan yapım, hemen ardından Berlin Film Festivali'nde gösterilecek.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach, ortak yapımcılığını ise Mehmet Bahadır Er'in üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı film, 2020'de 12 Punto'da TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü almıştı.

Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadın olan Ira'nın ayrılıkçı gruplar tarafından köyünün kuşatılmasına rağmen evini terk etmeyişiyle başlayan "Klondike", 17 Temmuz 2014'te Ira ve ailesinin kendilerini uluslararası bir uçak kazası felaketinin merkezinde bulmalarını konu alıyor.

Anahtar Kelimeler:
Kültür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.