TSK'dan 57. Alay'ın kahraman komutanına videolu anma

Genelkurmay Başkanlığınca, Çanakkale Muharebelerinde gösterdiği kahramanlıklarla destanlaşan 57'nci piyade alayının komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey, hazırlanan videoyla anıldı.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 22:21
TSK'dan 57. Alay'ın kahraman komutanına videolu anma

ÇANAKKALE (AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Çanakkale Muharebelerinde gösterdiği kahramanlıklarla destanlaşan 57'nci piyade alayının (Şehitler Alayı) komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey ile ilgili hazırlanan videonun, sosyal medya hesabından paylaşıldığı belirtildi.

Paylaşımda rahmet ve minnetle anılan Yarbay Hüseyin Avni Bey'in anısına, Çanakkale Savaşlarından görüntüler ile fotoğrafların yer aldığı ve İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinin seslendirildiği bir video yer aldı.

Şehit Yarbay Hüseyin Avni Bey kabri başında anıldı

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü 13 Ağustos 1915'te, 57’nci Alay karargahının yakınına düşen bir obüs mermisi ile hayatını kaybeden Avni Bey nezdinde, tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, burada yaptığı konuşmada, "Bedeni bu kabre sığdı ama yaptıkları buraya sığmayacak kadar büyük insandı." dedi.

Yarbay Hüseyin Avni Bey ile kahraman 57. Alay şehitlerini ve tüm şehitleri rahmet ve saygıyla andığını ifade eden Kaşdemir, "Vatan için nerede ihtiyaç duyulmuşsa oraya koşa koşa hiç düşünmeden gittiler ve en değerli varlıklarını, canlarını ortaya koymaktan hiç çekinmediler." diye konuştu.

Kaşdemir ve beraberindeki heyet, daha sonra Yarbay Hüseyin Avni Bey’in mezarına karanfil bıraktı.

Muhabir: Merve Yıldızalp, Bülent Ersöz

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.