TÜGVA Teşkilat Buluşması

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "15 Temmuz, 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' anlayışıyla sokağa dökülen çıplak ellerin çeliğe galebe çalmasının adıdır. Bugün de Afrin'de mücadele eden 25 yaşlarındaki o kahraman Mehmetlerimiz, askerlerimiz aynı anlayışla o tepelerde, o zor coğrafyada tarih yazıyorlar. Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. Orada kızlarımız da var, jandarma kızlarımız var. Onlar da mücadelenin içinde" - "18 yaşa, 30 yaştan buraya seçme ve seçilmeyi indiren biziz. Bu ne demektir, biz gençliğimize güveniyoruz ama onlar gençliğimize güvenmediler. Çünkü biz, Fatih Sultan Mehmet'in 18, 19 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açtığı ecdadın torunlarıyız da onun için"

01 Şubat 2018 Perşembe 18:26
TÜGVA Teşkilat Buluşması

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz, 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' anlayışıyla sokağa dökülen çıplak ellerin çeliğe galebe çalmasının adıdır. Bugün de Afrin'de mücadele eden 25 yaşlarındaki o kahraman Mehmetlerimiz, askerlerimiz aynı anlayışla o tepelerde, o zor coğrafyada tarih yazıyorlar. Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. Orada kızlarımız da var, jandarma kızlarımız var. Onlar da mücadelenin içinde." dedi.

Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilat Buluşması'nda, gençlerden kaldıkları yurtları otel gibi görmemelerini istedi.

Yurtların da birer eğitim, öğretim kurumu olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu böyle biliniz ki orada size verilen bu hizmetlerden netice alalım. Aksi takdirde bu süreç heba olur, gider. Yolumuzu ve yoldaşlarımızı doğru seçerek, yürüteceğimiz mücadele ile inşallah ülkemizin önünde yepyeni bir dönemi hep birlikte açacağız." şeklinde konuştu.

Yunus Emre'nin "Cümleler doğrudur, sen doğru isen, doğruluk bulunmaz, sen eğri isen." sözünü hatırlatan Erdoğan, insanın kendisi doğru olursa cümleleri ve yolunun da doğru olacağını vurguladı.

Gençlerin istikametinin Türkiye'nin istikameti olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Sizler istikamet üzeri olacaksınız ki Türkiye'de doğru yola gidebilsin, hedeflerine ulaşabilsin. Gençlerimizin üzerine ağır bir yük bindirdiğimizi biliyorum. Üstadın dediği gibi 'Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük. Ne ağır imtihandır başındaki Sakarya. Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?' Taşır arkadaşlar taşır. Şayet imanımız tamsa, inancımız kaviyse, yolumuz doğruysa bu kanarya bin bir başlı kartalı da taşır, yedi düveli de hizaya getirir." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şöyle seslendi:

"Gün çalışma günüdür, okulunuzda, kütüphanede, sivil toplum kuruluşlarında, evinizde çalışacaksınız. Bitip, tükenmek bilmeyen bir iştiyakla okuyacak, öğrenecek, düşünecek ve eyleme geçeceksiniz. Okulunuzda arkadaş, özellikle de arkadaş çevrenizde fikirlerinizle mücadele edeceksiniz. Çalışıyorsanız işinizle, üretiminizle, üretkenliğinizle mücadele edeceksiniz. 15 Temmuz'da olduğu gibi gerektiğinde tankların, uçakların, helikopterlerin, silahların karşısında mücadele edeceksiniz. Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerinde, saldırılarında olduğu gibi yüreğinizle, bileğinizle mücadele edeceksiniz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında olduğu gibi kabus olup, teröristlerin üzerine çökerek mücadele edeceksiniz."

Salondakilerin "Reis bizi Afrin'e götür." demesi üzerine Erdoğan, "İnşallah beraber gideceğiz, gerekirse beraber gideceğiz." diye konuştu.

- "Milletimizin haklılığını ispat ederek mücadele edeceksiniz"

Gençlerin, sosyal medyada mesajlarıyla, gazetelerde yazılarıyla, televizyonda yorumlarıyla, toplantılarda değerlendirmeleriyle mücadele etmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Her platformda, her fırsatta davamızı anlatarak, ülkemizin ve milletimizin haklılığını ispat ederek mücadele edeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikle gençlerin, gereken bilgiye, donanıma, iradeye, kararlığa, cesarete sahip olması gerektiğine dikkati çekerek, 2019 seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu, her şeyden önce buna hazır olmaları gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birileri diyor ki bizim gençlerimizle alakalı, 'Bizim gençlerimiz onların gençleri kadar cevval, hareketli değil.' Bizim tabii onlara verdiğimiz cevaplar belli. Bu zaten sandıkta görülüyor, kimin gençleri daha cevval, kimin gençleri daha hımbıl. Fakat ben bir şey daha söylüyorum, 'Bu defa sandıklar öyle patlamalı ki bunlar bir defa ne olduklarına, ne olacaklarına pişman olsunlar.' Öyleyse üniversitelerde bütün genç arkadaşlarımızla çok ciddi diyalog içinde olacağız. Onları saflarımıza çekeceğiz. Aynı şekilde lisede. Biliyorsunuz, son sınıf öğrencileri de oy kullanacaklar. 18 yaşa, 30 yaştan buraya seçme ve seçilmeyi indiren biziz. Bu ne demektir, biz gençliğimize güveniyoruz ama onlar gençliğimize güvenmediler. Çünkü biz, Fatih Sultan Mehmet'in 18, 19 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açtığı ecdadın torunlarıyız da onun için."

"Korkaklar zafer anıtı dikemez." diyen Erdoğan, Çanakkale'de ecdadın yedi düvelin üzerine gelmesine rağmen korkmadığı için zaferlere ulaştığını, İstiklal Harbi'nde tüm yokluklara, sıkıntılara rağmen cesaretle düşmanın denize döküldüğünü anımsattı.

- "Asla adaletten ayrılmamanızı istiyorum"

Terörle mücadeleyi, ihanet şebekelerinin arkasında kim olduğuna bakarak değil, kalplerindeki inanca, yüreklerindeki cesarete bakarak başarıya ulaştırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz, 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' anlayışıyla sokağa dökülen çıplak ellerin çeliğe galebe çalmasının adıdır. Bugün de Afrin'de mücadele eden 25 yaşlarındaki o kahraman Mehmetlerimiz, askerlerimiz aynı anlayışla o tepelerde, o zor coğrafyada tarih yazıyorlar. Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. Orada kızlarımız da var, jandarma kızlarımız var. Onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene hatunlarımız, Şerife bacılarımız yok muydu, işte bugün de var. Türkiye'yi küçümseyenlere, yok sayanlara bizim burada olduğumuzu, hem de bin yıldır burada olduğumuzu hatırlatmak boynumuzun borcudur.

Sadece cesaretiyle, kahramanlığıyla, yüreği ve bileğiyle değil, aynı zamanda adaletiyle, hakkaniyete olan bağlılığıyla mazlumların yanında yer alarak farkını ortaya koyan bir milletiz. Bunun için sizlerden asla adaletten ayrılmamanızı istiyorum. Bunun için sizlerden zalimlerin karşısında, daima mağdurların safında durmanızı, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' emrine uygun şekilde yakınlarınızdan başlayarak tüm kardeşlerinizi, arkadaşlarınızı gözetmenizi istiyorum. Bunun için sizlerden demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, meşruiyetten taviz vermeden kendinize bir gelecek inşa etmenin yollarını bulmanızı istiyorum."

Gençlere "Rabia" işaretini anımsatarak, bunun hiç ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu işaretin şehit olan Mısırlı Esma'nın da işareti olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Rabia" işaretinin anlamını salonda bulunan gençlerle birlikte söyleyerek, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla 80 milyon tek millet, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanının rengidir, eşi benzeri yok. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Bu dört unsur bizim her şeyimiz. Rabia'mıza sıkı sıkıya sarılmanızı istiyorum." şeklinde konuştu.

- "Büyük bir gayretle çalışacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere, Hazret-i Lokman'ın evladına öğütlerini akıllarından çıkarmama ve harfiyen uyma tavsiyesinde bulunarak, "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bulunan, Rabbimizin bize emrettiği bu öğütleri sizlere kısaca hatırlatmak istiyorum. Allah'a şirk koşma, annene ve babana saygılı ol. Namazını dosdoğru kıl. İyiliği emret, kötülükten sakın. Başına gelenlere sabret. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme, büyüklük taslama. Mutedil ol, sesini alçalt. Ben alçaltamıyorum ama beni mazur görün." ifadelerini kullandı.

Bu öğütlerden uzaklaşan gençlerin rüzgarda uçuşan yapraklar gibi savrulmalarının, hatta terör örgütlerinin ağlarına takılmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şimdi diyorum ki durmak yok yola devam. Gençler, şurada fazla zamanımız yok, şubattayız, önümüzdeki mart yerel seçimler. Bunun için çok çalışacağız. Büyük bir gayretle çalışacağız. Gençlik halkanızı çok daha büyütmenizi istiyorum. Gerek değerli kızlarım gerek siz değerli evlatlarım bu dayanışma içerisinde inşallah sandıklarda bir patlamayı, patlatmayı sizlerden Mart 2019'da bekliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda gençler için yollarının, bahtlarının açık olması temennisinde bulundu.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasından önce TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Yıldız'ın kızı Asude Yıldız'ı kucağına alarak sevdi.

Erdoğan'a, konuşmasının ardından TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet tarafından TÜGVA'nın vakıf duası arz edildi. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA 81 ilin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.