Türk Kızılay, 15 Temmuz'da kan bağışı kampanyasıyla milli birlik ruhuna dikkati çekecek

ANKARA (AA) - Türk Kızılay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Türkiye genelindeki meydanlarda yapacağı kan bağışı çalışmasıyla milli birlik ruhuna dikkati çekecek.Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, hain darbe girişiminin...

14 Temmuz 2021 Çarşamba 11:06
Türk Kızılay, 15 Temmuz'da kan bağışı kampanyasıyla milli birlik ruhuna dikkati çekecek

ANKARA (AA) - Türk Kızılay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Türkiye genelindeki meydanlarda yapacağı kan bağışı çalışmasıyla milli birlik ruhuna dikkati çekecek.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, hain darbe girişiminin engellenmesinin ve yazılan kahramanlık destanının beşinci yılında Kızılay gönüllüleri, şehitleri yad etmek için etkinlikler düzenleyecek.

Kızılay kan bağışı ekipleri, şehirlerin meydanlarında kuracağı kan bağış alanlarında, şehitlerin anısına kan bağışlarını kabul edecek.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılayın şubeleri, üyeleri, profesyonel birimleri, gönüllüleri ve Kızılay gençliğiyle milletin yanında olduğunu belirtti.

Kınık, "15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçti. Vatanı korumak için can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkenin geleceğine kasteden saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm Kızılaycılar olarak hep nöbette olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Beşeri afetlerden de kurtulmanın en etkin yolu afet bilincinin geliştirilmesi"

Afetlerin olumsuz etkilerini azaltmaya katkı sağlamak, milletin beşeri veya doğal her türlü afete dayanıklılığını arttırmak için çalıştıklarını vurgulayan Kınık, doğal afetler gibi beşeri afetlerden de en az zararla kurtulmanın en etkin yolunun afet bilincinin geliştirilmesi olduğunu bildirdi.

Bunun için 2030 hedeflerinin arasında yer alan "toplumsal dayanıklılık" stratejisinin temelini afetlere karşı eğitim almış gençlikle sağlamlaştıracaklarını kaydeden Kınık, "Mukavemeti güçlü toplumların, gerek doğal gerekse beşeri afetlerin üstesinden daha kolay geleceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.