Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

- Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da kutlama programları düzenlendi

10 Nisan 2018 Salı 17:43
Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

KONYA (AA) - Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da kutlama programları gerçekleştirildi.

Konya'da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Şehit Aileleri ve Polis Emeklileri Derneği üyeleri de katıldı.

İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'ın da katıldığı tören kapsamında Konya Şehitliği'ne geçildi. Burada şehitler adına okunan hatimlerin duası yapıldı.

- Karaman

Karaman'da ise etkinlikler kapsamında kent merkezindeki Anıt Park'ta tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini korumak gibi çok önemli ve hayati görevleri yerine getirdiklerini söyledi.

Bayraktar, bu görevi icra ederken, millet için tehdit oluşturan örgütlerin ortadan kaldırılması, suçun işlenmesinin önlenmesi, suç işleyenlerin yakalanarak adalete teslim edilmesi için her zaman olduğu gibi azimli ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bayraktar, törenin ardından tebrikleri kabul etti.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Kocatepe Asri Mezarlığında bulunan polis şehitliğinde tören düzenlendi.

Burada Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokol üyeleri şehit polislerin mezarlarına çiçek bıraktı.

- Aksaray

Aksaray'da kutlama programı öncesi Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ile beraberindekiler, Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

Vali Pekmez, burada yaptığı açıklamada, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisinin, fedakarca ve özveriyle çalışarak, suç ve suçlu ile mücadele ettiğini söyledi.

Ardından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda devam eden programda, Emniyet Müdürü Karabağ ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Karabağ, törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının halkın güvenle sığındığı bir şefkat kapısı olduğunu belirterek, "Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, Anayasa ve yasalara sadakatle gece, gündüz fedakarca görev yapan emniyet teşkilatımız vatandaşlarımızda omuz omuza geçen 173 yılın bilgi ve tecrübesiyle hizmet kalitesini her geçen gün arttırmaktadır." dedi.

Konuşmanın ardından gösterdiği üstün başarı nedeniyle yılın polisi seçilen polis memurlarına teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tören, polis araçlarının kortej geçişi ve arama köpeğinin yaptığı gösteri ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.