Türk Tarih Kurumundan "Ermeni Meselesi" belgeseli

- Kurum, 5 dilde "Ermeni Meselesi" temalı 7 bölümden oluşan kısa belgeseller hazırladı

22 Temmuz 2018 Pazar 14:52
Türk Tarih Kurumundan

ANKARA (AA) - Türk Tarih Kurumunca, 5 dilde "Ermeni Meselesi" temalı 7 bölümden oluşan kısa belgeseller hazırlandı.

Kurumdan, yapılan yazılı açıklamada, belgesellerin "Ermenilerin Osmanlı Devleti'ne İsyanı, Terör ve Propaganda" başlığı altında yerli ve yabancı kamuoyunu bilgilendirmek üzere hazırlandığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Fransızca hazırlanan belgeseller; 1. Bölüm: '1915 Terör ve İsyan', 2. Bölüm: '1915 Tehcir ve İskan', 3. Bölüm: 'Diaspora, Diplomasi ve Propaganda', 4. Bölüm: 'Asala: Ateş ve Kan, 5. Bölüm: Sahte Belgeler ve Gerçekler', 6. Bölüm: 'Tarihsiz Diplomasi', 7. Bölüm: 'İlk Ateş: 1915 Müslüman Ahaliye Mezalim' alt başlıklarından oluşuyor."

Açıklamada, belgesellere http://www.ttk.gov.tr/guncel/ermeni-meselesi-hakkinda-yerli-ve-yabanci-kamuoyunu-bilgilendirmek-amaciyla-hazirlanan-belgesel/ bağlantısı üzerinden izlenebileceği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.