Türkiye-AB KİK'in Türkiye kanadı üyeleri İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarına tepki gösterdi:

- "Sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uygulanan saldırgan eylemleri şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar derhal son bulmalıdır"

11 Mayıs 2021 Salı 16:31
Türkiye-AB KİK'in Türkiye kanadı üyeleri İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarına tepki gösterdi:

ANKARA (AA) - Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesinin (KİK) Türkiye kanadını oluşturan sivil toplum kuruluşları, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze ve Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Kanadı oluşturan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ortak açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarına tepki gösterilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail güvenlik güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Gazze ile Mescid-i Aksa'ya ve burada ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği haksız ve hukuksuz saldırılar, Gazze'de aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği saldırılarla yerleşim yerlerinin Filistinlilerden zorla alınması insanlık dışıdır ve insanlığa karşı suçtur. Sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uygulanan saldırgan eylemleri şiddetle kınıyoruz, bu saldırılar derhal son bulmalıdır."

- "Sessiz kalmak bu vebale ortak olmaktır"

İsrailli ırkçı grupların Harem-i Şerif'e girişlerine izin verilmemesi için tedbirlerin alınması gerektiğine işaret edilen açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararları çerçevesinde, Filistinli sivillerin uluslararası koruma altına alınması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenlere ilişkin ise şu ifadeler kullanıldı:

"Filistinli sivil halkın ibadet özgürlüğü temin edilmelidir. Harem-i Şerif'in statüsü korunmalıdır. Filistin'de işgalin ve şiddetin sorumlusunun İsrail olduğunu tüm dünya görmelidir. İsrail bu eylemlerinden dolayı uluslararası alanda sorumlu tutulmalıdır. Bu zulme ve pervasız hukuk tanımazlığa herkes dur demelidir. Buna itiraz etmemek ve sessiz kalmak bu vebale ortak olmaktır."

Anahtar Kelimeler:
Mescid-i AksaIsrail
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.