Tutak görevlendirme ile belediyecilikle tanıştı

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı'nın Tutak Belediyesi, birçok çalışmayı hayata geçirdi.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 12:59
Tutak görevlendirme ile belediyecilikle tanıştı

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Tutak ilçesi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirme ile yaşanılabilir modern bir ilçe olmanın farklılığını yaşıyor.

DBP'li yönetimden ölü hayvanlarla dolu içme suyu depoları, toz içerisinde ve çukurlarla dolu yollar, alt ve üst yapı eksikliklerinin yanı sıra 5 milyon lira borçla devralınan Tutak Belediyesi, görevlendirmeyle başkanlık koltuğuna oturan Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat'ın hayata geçirdiği projelerle modern ilçe haline geldi.

Her geçen gün daha yaşanılabilir bir ilçeye dönüşen Tutak, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Tutak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan İsa Erat, AA muhabirine, göreve geldikleri tarihten itibaren ilçedeki problemleri masaya yatırdıklarını ve birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

"İlçeye geldiğimizde günlük bir saat su akıyordu"

İlk olarak ilçedeki su problemine el attıklarını aktaran Erat, şunları belirtti:

"Göreve ilk geldiğimizde ilçede günlük bir saat su aktığını gördük. Bunları detaylı olarak incelediğimizde boruların asbestli, yani kanser yapan borular olduğunu, suların geldiği depolarda da hayvan ölülerini gördük. Halkımıza hayvan ölülerinin bulunduğu depolardan su veriliyordu. Bu kadar sağlıksız sular halkımıza reva görülmüştü. Biz öncelikle bu sorunu çözeceğimizin teminatını verdik. 15 Nisan'da başlattığımız çalışmamızı ekim itibariyle bitirdik, halkımıza sular arıtılarak verilmekte ve tüm altyapıyı değiştirerek suları verdik."

Tutak'ın "Çamlıca Tepesi" nefes aldırdı

İlçede göreve geldiklerinde sadece 24 kilometrelik kanalizasyon hattı olduğunu, kendilerinin bu hatların üzerine 27 kilometrelik bir hat daha yaptıklarını aktaran Erat, şöyle konuştu:

"Halkımızın daha sağlıklı ilçede yaşamasını sağladık ve altyapı sorununu bitirip üst yapı sorunlarına geçtik. Geçen yıl tam 90 bin metrekare parke taşı yol yaptık. Onun dışında 6 kilometre asfalt yol yaptık. Bunları yaparken halkımızın vakit geçirebileceği 54 dönüm araziye kurulan Bayraktepe Mesire Alanı'nı oluşturduk. Burada bir tane bile ağaç yoktu. Biz buraya ağaçları diktik, peyzaj çalışmalarını yaptık ve halkımızın nefes alacağı alan yaptık. Burayı İstanbul'daki Çamlıca Tepesi'ne benzetiyoruz. Halkımız burayı hafta içi ve hafta sonu kullanıyor."

"Önceki belediye personel ikramiyelerini ödememişti"

İlçenin yüzünü güldüren ve güzelliğini ortaya çıkaran projeleri belediye ve merkezi idare kaynaklarıyla hayata geçirdiklerini anlatan Erat, ilçe için yapılan çalışmalarda görev alan personelleri de unutmadıklarını söyledi.

Erat, "Önceki belediye yönetimi döneminde personelin ikramiyelerini bile ödememişlerdi. Bizim belediye olarak şuanda personelimize tek kuruş borcumuz yoktur. Hiçbir esnafımıza da borç bırakmadık. Şu an kendi kendini idare edebilen bir belediyeye doğru gidiyoruz. İnşallah belediye kendi imkanları ve İller Bankasından gelen payla hem personelinin maaşını ödeyecek hem de yatırımlarını yapacak. Zaten devletimizin verdiği desteklerden dolayı yatırımla ilgili çok da bir şey kalmadı. Alt ve üst yapısı bitmiş, sosyal alanları, gençlik merkezleriyle modern bir Tutak'a doğru gidiyoruz ve gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.