Ulaş Kaymakamı Nayman, Mihrali Bey Konağı'nda incelemelerde bulundu

SİVAS (AA) - Ulaş Kaymakamı Cengiz Nayman, tarihi Mihrali Bey Konağı'nda incelemelerde bulundu.Nayman, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Acıyurt köyü Konak mezrasında bulunan konağın iki kattan oluştuğunu söyledi.Konağın zemin...

22 Haziran 2021 Salı 16:21
Ulaş Kaymakamı Nayman, Mihrali Bey Konağı'nda incelemelerde bulundu

SİVAS (AA) - Ulaş Kaymakamı Cengiz Nayman, tarihi Mihrali Bey Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Nayman, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Acıyurt köyü Konak mezrasında bulunan konağın iki kattan oluştuğunu söyledi.

Konağın zemin katının haremlik, depo ve kiler olarak kullanıldığını, kesme ve moloz taştan yapıldığını aktaran Nayman, üst katında ise ahşap ve kerpiç malzeme kullanıldığını dile getirdi.

Nayman, konağın 2015 yılında İl Özel İdaresi tarafından restore edildiğini anımsattı.

Tarihi dokusu en ince ayrıntısına kadar korunarak restore edilen konağın yol ve çevre düzenlemesinin de bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Nayman, tarihi konağı görmek isteyenlerin artık ulaşım sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.