Ulaş'ta baharın müjdecisi kuzular doğmaya başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde baharın müjdecisi olarak görülen kuzuların doğmaya başlaması, yetiştiricilerin yüzünü güldürüyor. Baharın müjdecisi olarak görülen kuzu doğumlarının başlamasıyla yetiştiricileri tatlı...

25 Mart 2019 Pazartesi 11:43
Ulaş'ta baharın müjdecisi kuzular doğmaya başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde baharın müjdecisi olarak görülen kuzuların doğmaya başlaması, yetiştiricilerin yüzünü güldürüyor.

Baharın müjdecisi olarak görülen kuzu doğumlarının başlamasıyla yetiştiricileri tatlı bir telaş sardı. Kuzu doğumları, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mesaisini artırdı.

İlçe merkezinde koyun yetiştiriciliği yapan Niyazi Akkavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kuzuların doğmasıyla çalışmaları gün doğmadan başlayıp gece saatlerine kadar sürdürüyoruz. Zahmetli ve yorucu uğraşın verdiği yorgunluğu, dünyaya gelen kuzuları kucağımıza aldığımızda unutuyoruz. Kuzuların sesleri bizlere farklı bir sevinç yaşatıyor." dedi.

Akkavak, "Kuzuların süt emme alışkanlığı edinmesi için Koyunları kuzularıyla 24 saat boyunca aynı ağılda bekletiyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Kuzu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.