Ulaş'ta okullar 64 sabit kamerayla izleniyor

SİVAS (AA) - Ulaş ilçe merkezindeki okullar güvenli bir ortam sağlanması amacıyla teknolojik olanaklardan yararlanarak 64 sabit kamerayla izleniyor.İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

28 Aralık 2018 Cuma 11:26
Ulaş'ta okullar 64 sabit kamerayla  izleniyor

SİVAS (AA) - Ulaş ilçe merkezindeki okullar güvenli bir ortam sağlanması amacıyla teknolojik olanaklardan yararlanarak 64 sabit kamerayla izleniyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların çevresinde güvenli bir ortam sağlanması amacıyla teknolojik olanaklardan yararlandıklarını söyledi.

Kurulan kamera sistemleriyle okul yolu ve çevresinin güvenliğini artırıldığını vurgulayan Çezik, "İlçe Emniyet Amirliğine entegrasyonla görüntüler anlık izlenebilmektedir. Bununla beraber ilçe merkezinde bulunan okullar canlı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden de izlenmekte. Ayrıca, öğrencilerin muhtemel şiddet olayları, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamları sağlanmaktadır. Her bir okulda 6, ilçe geneline ise 64 sabit kamera kurulumu gerçekleştirildi ve alınan görüntüler Emniyet Amirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünden kurulan sistem üzerinden izlenilmesi sağlanmaktadır. Sistemin devreye girmesiyle görüntülerin polis merkezlerine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılmasıyla okul çevrelerindeki olumsuzluklar ve şüpheli durumlara anında müdahale edilebilecek." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ulaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.