Uluslararası Demokratlar Birliği Yozgat'ta 500 kurban kesti

YOZGAT (AA) - Avusturya'daki Uluslararası Demokratlar Birliğince "Gurbetten Sılaya" projesi kapsamında "Bu kurbanda da tebessüme hissedarız" sloganıyla Yozgat'ta 500 küçükbaş kurban kesildi.Sorgun pazar yerindeki kurban...

09 Temmuz 2022 Cumartesi 15:53
Uluslararası Demokratlar Birliği Yozgat'ta 500 kurban kesti

YOZGAT (AA) - Avusturya'daki Uluslararası Demokratlar Birliğince "Gurbetten Sılaya" projesi kapsamında "Bu kurbanda da tebessüme hissedarız" sloganıyla Yozgat'ta 500 küçükbaş kurban kesildi.

Sorgun pazar yerindeki kurban kesimine katılan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Uluslararası Demokratlar Birliği Viyana Başkanlığının Kurban Bayramı'nda yetim ve öksüzleri sevindirdiğini söyledi.

Başer, özellikle Uluslararası Demokratlar Birliği Viyana Başkanı Mahmut Koç'un çalışmasıyla kurban kesiminin yapıldığını belirterek, "Amacımız vatandaşımızı memnun edebilmek. Mahmut Koç şahsında tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Mahmut Koç da gurbetten sılaya bir yardım etmek için kurban bağışında bulunduklarını dile getirdi.

Yozgat genelinde 500 küçükbaşın kesildiğini aktaran Koç, "Kurban eti ihtiyaç sahibi 1500 aileye dağıtılıyor. Bayram öncesi arife günü de 100 yetim çocuk giydirilerek harçlıkları verildi. Güzel bir duygu, kardeşlik bağımız artıyor, gurbette vatan özlemiyle yaşadığımız için bu yıl kurbanlarımızı burada kestirdik, mutluyuz." diye konuştu.

Birliğin kurucu üyelerinden gurbetçi iş insanı Hüseyin Ünal ise daha önce kurban bağışlarını Afrika ve Asya ülkelerine gönderdiklerini, bu yıl ise kendi memleketlerinde kestiklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.