UNESCO listesine alınan "Arslantepe Höyüğü" dünyaya tanıtılacak

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 7 bin yıllık Malatya Arslantepe Höyüğü ile ilgili belgesel hazırlandı - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: - "Belgeselimiz ile Arslantepe Höyüğü'nü tüm dünyaya tanıtmayı, tanınırlığını ve bilinirliğini artırmayı ve Türkiye'nin kültür turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz"

28 Aralık 2021 Salı 10:35
UNESCO listesine alınan

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, UNESCO tarafından bu yıl "Dünya Kültür Mirası Listesi"ne alınan, tarihte ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı 7 bin yıllık Malatya Arslantepe Höyüğü ile ilgili belgesel hazırladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kültürel zenginliğine dikkat çekmek amacıyla Türkçe ve İngilizce hazırlanan belgeselde, Anadolu'nun medeniyet tarihinde hafızalara kazınan önemli bir değerin gün yüzüne çıkarılması ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesine kadar yaşanan sürece yer veriliyor.

Geçmişi milattan önce 5 binli yıllara dayanan Malatya Arslantepe Höyüğü'nde şimdiye kadar yapılan kazılarda ortaya çıkarılan önemli eserler hakkında bilgilerin yer aldığı belgeselde, 7 bin yıllık geçmişiyle aristokrasinin doğduğu, ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı tarihi miras detaylı şekilde anlatılıyor.

Söz konusu çalışma TRT Belgesel ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından kamuoyuna sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu coğrafyasının tarih boyunca pek çok medeniyet ve millete ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Kadim geçmişi ve birikimi ile Anadolu'nun "insanlığın kadim mirası" unvanını fazlasıyla hak ettiğinin altını çizen Altun, "Belgeselimiz ile Arslantepe Höyüğü'nü tüm dünyaya tanıtmayı, tanınırlığını ve bilinirliğini artırmayı ve Türkiye'nin kültür turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Altun, İletişim Başkanlığı olarak "İnsanlığın Kadim Coğrafyası Anadolu" teması kapsamındaki belgesel çalışmaları ile Anadolu'nun kültürel, sosyal ve tarihi birikimini, sahip olduğu medeniyet değerlerini ulusal ve uluslararası alanda etkin bir şekilde tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.