Vali Ayyıldız'dan "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü" mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin namusu bildiği vatanının ve milletinin...

17 Mart 2022 Perşembe 12:45
Vali Ayyıldız'dan

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan iman dolu göğsünü hayasızca akına siper etmiş yüzbinlerce kahramanın eseri olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferi'nin istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağının kanıtı olan emsalsiz bir destan olduğunu ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Bu zaferle, yok olacağına inanılan bir milletin adeta yeniden doğduğu görülmüştür. O gün vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme koşanların torunları, bugün yine aynı azim ve kararlılıkla her türlü tehdit ve tehlikeye karşı vatanını korumaya devam etmektedir. Ülkemizin bekası ve milletimizin birliği uğruna, feda-yı can eden aziz şehitlerimiz, hilalin gölgesinde müsterih olunuz ki Türk milleti olarak birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla; emanetinizi yani mübarek vatan topraklarını, istiklal ve istikbalimizi canımızdan aziz bilerek yaşamaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.' sözlerinde ifadesini bulan bu adanmışlık ruhu 'Büyük Türkiye' yolundaki kutlu yürüyüşümüzde karşılaştığımız badireleri aşmamızda ve istikbale doğru güvenle ilerleyişimizde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Sultan Alparslan'dan başlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar uzanan bu büyük mücadele zincirinin halkasında yer alan bu toprakları bize vatan yapan ilahi beratın mühürleri olan her bir şehidimizi, gazimizi sonsuz bir minnet ve rahmetle anıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.