Yabancı iş adamlarına 8 dilde Afrin mektubu

- Konyalı iş adamları, 40 ülkeden iş ortaklarına 8 dilde gönderdikleri mektupla Zeytin Dalı Harekatı'nın neden yapıldığını anlattı

02 Şubat 2018 Cuma 16:25
Yabancı iş adamlarına 8 dilde Afrin mektubu

KONYA (AA) - Konyalı iş adamları, birlikte iş yaptıkları 40 ülkeden yabancı iş adamlarına 8 dilde gönderdikleri mektupla, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı neden yaptığını anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının desteği sürüyor.

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şubesi üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'nı anlatmak ve yanlış algıları engellemek için 8 dilde yazdıkları mektupları yurt dışındaki iş ortaklarına gönderdi.

KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, PTT Kayalıpark Şubesi önünde yaptığı açıklamada, harekata iş dünyası olarak destek vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Yaklaşık 350 iş adamının projeye destek verdiğini belirten Aydın, "İş adamlarımızla beraber çalıştığımız, ticari faaliyet yürüttüğümüz ve iş ortaklığı yaptığımız yurt dışındaki iş adamlarına, harekatın neden yapıldığına dair mektup yazdık. Bu mektupları 8 dile çevirerek yaklaşık 40 ülkeye gönderdik." dedi.

Yazdıkları mektupları sivil toplum kuruluşlarına da ulaştıracaklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Bu kuruluşlardan da mektupları, çalıştıkları veya ortaklık yürüttükleri diğer kurumlara göndermelerini isteyeceğiz. Bu harekat, Türkiye'nin Suriye sınırındaki güvenlik tehdidinden dolayı yapılmaktadır. Hem vatandaşlarımız hem de kurumlarımız operasyona desteklerini iletiyor. Biz de bu şekilde operasyona katkı yapmak istedik. Bütün dünyaya bu harekatın neden yapılmak istendiğini yazdığımız mektuplarla anlatmaya çalıştık."

Açıklamanın ardından iş adamları tarafından yazılan mektuplar, PTT aracılığıyla yurt dışına gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.