Yabancı Muhabirler Kulübü, Çin'de basın özgürlüğünün azaldığına ilişkin rapor hazırladı

ANKARA (AA) - Yabancı Muhabirler Kulübünün (FCCC), hazırladığı raporda Çin'de geçen yıl basın özgürlüğünün azaldığı belirtildi. "FCCC 2020 Medya Özgürlüğü Raporu"nda, Çin makamlarının yabancı muhabirlerin çalışmasını...

01 Mart 2021 Pazartesi 15:42
Yabancı Muhabirler Kulübü, Çin'de basın özgürlüğünün azaldığına ilişkin rapor hazırladı

ANKARA (AA) - Yabancı Muhabirler Kulübünün (FCCC), hazırladığı raporda Çin'de geçen yıl basın özgürlüğünün azaldığı belirtildi.

"FCCC 2020 Medya Özgürlüğü Raporu"nda, Çin makamlarının yabancı muhabirlerin çalışmasını engellemek için çabalarını artırdığı görüşüne yer verildi.

Raporda, yabancı muhabirlerin vize onay süreçlerinin uzatıldığı, verilen vize sürelerinin ise kısaltıldığı bildirildi.

Muhabirlerin haber kaynaklarına baskıların artırıldığının kaydedildiği raporda, Çin'in yeni tip koronavirüs salgını sürecinde kamu sağlığını gerekçe göstererek kısıtlamaları da çoğalttığı ifade edildi.

Raporda, Sincan Uygur, Tibet ve İç Moğolistan özerk bölgelerinde haber takibi sırasında muhabirlerin kamuya açık yerlere erişiminin sınırlandırıldığı, gazetecilerin bu bölgelerde çektikleri fotoğraf ve görüntüleri silmeye zorlandığı aktarıldı.

Ayrıca raporda, gazetecilerin, haber çalışmaları sırasında "bazı kişiler ve gözlem sistemleri" tarafından sürekli izlendiği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.