Yahşihan Belediyesi itfaiye ekipleri okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

KIRIKKALE (AA) - Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekipleri, 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit Ahmet Sandalcı Anadolu Lisesi'nde...

13 Ekim 2021 Çarşamba 14:58
Yahşihan Belediyesi itfaiye ekipleri okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

KIRIKKALE (AA) - Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekipleri, 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit Ahmet Sandalcı Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta, itfaiye ekiplerince öğrencilere yangın sırasında nasıl davranılacağı, yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra senaryo gereği okul bahçesinde çıkan yangın ekipler ve öğrenciler tarafından söndürülerek, okulda mahsur kalan öğrencilerin tahliyesi yapıldı.

Yahşihan Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdullah Oğan, tatbikatlarda öğrencilerin neler yapacaklarını uygulamalı olarak öğrendiklerini belirtti.

Evde çıkan yangınların büyük bir bölümünün alınacak tedbirlerle önlenebileceğine dikkati çeken Oğan, "Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla okulumuzun isteği üzerine tatbikat yapmak istedik. Evimizde, iş yerimizde ve okulumuzda gerekli tedbiri alırsak birçok yangın ve kazanın da önüne geçebiliriz. Amacımız, insan unsurlu kazaları en aza indirmektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.