Yalıhüyük'de seracılık tanıtılacak

KONYA (AA) - Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde Göksu Taşeli Kalkınma Projesi kapsamında sera gösteri sahası kuruldu.Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında sera yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla 250 metrekare alanda...

15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:57
Yalıhüyük'de seracılık tanıtılacak

KONYA (AA) - Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde Göksu Taşeli Kalkınma Projesi kapsamında sera gösteri sahası kuruldu.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında sera yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla 250 metrekare alanda sera gösteri sahası kuruldu.

Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci, şunları kaydetti:

"İlçede ilk defa sera yetiştiriciliği yapılacağından kurulan bu gösteri sahası sonucunda ilçede kışın her türlü sebze maydanoz, roka, marul, dereotu, semizotu, nane, ıspanak, yazın ise domates, salatalık ve her çeşit fide yetiştiriciliği yapılması, bölgemizde sera yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak alternatif ürün yetiştiriciliğini ilçemizde başlatarak üreticilerin birim, alandan daha yüksek gelir elde etmeleri sağlamayı amaçlıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.