Yaralı kara akbaba ve çakır kuşu tedavi edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir’de yaralı bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerleri tarafından tedavi edilen, nesli yakın tehdit altındaki kara akbaba ile çakır kuşu özgürlüklerine kavuşturuldu. Büyükşehir Belediyesinden...

12 Kasım 2018 Pazartesi 10:55
Yaralı kara akbaba ve çakır kuşu tedavi edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir’de yaralı bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerleri tarafından tedavi edilen, nesli yakın tehdit altındaki kara akbaba ile çakır kuşu özgürlüklerine kavuşturuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli yakın tehdit altında (NT) listesinde gösterilen ve 2,5-3 metrelik kanat açıklığıyla Avrupa'nın en büyük akbabası kara akbaba, bitkin ve uçamayacak durumda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ve veterinerler tarafından muayene edilen bir yaşındaki kara akbaba, tedavisi sonrasında rehabilitasyon sürecine alındı.

Aynı dönemde kanadından yaralı durumda bulunarak, hayvanat bahçesine getirilen atmaca türü çakır kuşu da tedavi edildi.

Tedavi ve rehabilitasyonları başarıyla tamamlanan kara akbaba ve çakır kuşu, Hayvanat Bahçesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından türlerinin yaşadığı bilinen bölgede yeniden doğaya bırakıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.