"Yarını Kodlayanlar Tırı" öğrencilerle buluştu

SİVAS (AA) - Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas'a gelen "Yarını Kodlayanlar Tırı" Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde öğrencilerle buluştu.İl Milli Eğitim Müdürü...

03 Ağustos 2018 Cuma 14:55

SİVAS (AA) - Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas'a gelen "Yarını Kodlayanlar Tırı" Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde öğrencilerle buluştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Yıldız ile ilçede robotik kodlama eğitimi verilen "Yarını Kodlayanlar Tırı"nı ziyaret etti.

Bir süre burada verilen eğitimleri takip eden Savaşçı, 21. yüzyılın hızla gelişen dünyasında robotik kodlama eğitiminin önemine dikkati çekerek, "Ülkemizin, 2023 ve 2071 hedeflerinde dünyada söz sahibi olabilmesi için teknolojiyi üreten ve çok iyi kullanan nesiller yetiştirmesi lazım. Biz de bunun için öğrencilerimizi kodlama eğitimiyle tanıştırıyoruz." dedi.

Yaz tatili olmasına rağmen öğrencilerin bu eğitimlere çok yoğun ilgi gösterdiğini belirten Savaşçı, "Önceki gün Şarkışla ilçemizde 300 kadar öğrenci robotik kodlama eğitimi aldı. İki gün boyunca da Suşehri ilçemizde çevre ilçelerimizden gelen yaklaşık 300 öğrencimiz geleceğin teknolojisi ile tanışmış olacak. Amacımız, robotik kodlama eğitiminin ilk basamağı ile öğrencilerimizi tanıştırmak ve onlarda farkındalık oluşturmak. Ben, öğrencilerimizin bu eğitimlerden en iyi şekilde istifade etmelerini istiyorum. Çünkü yarının teknolojisine onlar yön verecekler." ifadelerini kullandı.

Savaşçı konuşmasının ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ve öğrencilerin robotlarla gerçekleştirdikleri futbol müsabakasını da izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.