Yeniden Refah Partisi'nin Lefkoşa temsilciliği açıldı

16 Kasım 2023 Perşembe 12:16
Yeniden Refah Partisi'nin Lefkoşa temsilciliği açıldı

ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da parti temsilciliği açtı.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan, KKTC'nin 40'ıncı yılı kutlamaları kapsamında gittiği Lefkoşa'da partisinin ada temsilciliği açışına katıldı.

Burada konuşan Erbakan, Kıbrıs'ın peygamberin emaneti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Merhum Erbakan hocamız Türkiye'nin Kıbrıs'a gerçekleştirdiği harekatta Larnaka'ya kadar gidilmesi çağrısı yaptı. Ancak koalisyon iktidarında olunduğu için harekat durduruldu. Kıbrıs dünyanın en büyük uçak gemisi. Bir gram aklı olan insan böyle bir toprak parçasından vazgeçmez. Buradan ateşlenecek bir balistik füzenin Ortadoğu, Anadolu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya ulaşması son derece kolaydır."

Kıbrıs'ta manevi kalkınmanın en önemli öncelik olduğunu ifade eden Erbakan, "Gençlerimizi şuurlu şekilde yetiştirmemiz lazım. Gençlere vatan sevgisi, iman şuuru aşılanmazsa o bölge kazanılamaz. Kıbrıs'ta manevi kalkınma hamleleri gerçekleştirilmeli. Burada Türkiye'ye büyük görev düşüyor." dedi.

KKTC'nin tanınması için gerekli adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Erbakan, "Rumlarla aynı çuvala girmek anlamına gelen Batı'nın dayatmalarına karşı çıkılmalı. Bir asker bile eksilmeden askeri varlığın sürdürülmesi gerek." diye konuştu.

Erbakan ve beraberindeki heyet açılışın ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.