Yerköy Belediye Başkanı Yılmaz'dan Ahilik Haftası mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Ahilik geleneğinin toplumun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bıraktığını bildirdi.Yılmaz, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ahilik...

15 Eylül 2021 Çarşamba 14:12
Yerköy Belediye Başkanı Yılmaz'dan Ahilik Haftası mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Ahilik geleneğinin toplumun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bıraktığını bildirdi.

Yılmaz, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ahilik temellerinin bin yıl öncesine dayandığını belirtti.

Ahiliğin birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, dünyada eşi bulunmayan Türk kültürünün en önemli kültürel birikimlerinden birisi olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türk-İslam medeniyetinin ayrılmaz bir parçası olan Ahilik, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bırakmıştır. Bizi biz yapan söz konusu değerlerin başında gelen Ahilik kültürü ve geleneği, Türk örf ve adetlerini kaynaştıran kıymetli bir düşüncedir. Ahilik Teşkilatı'nın yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaflarımız ve sanatkarlarımız, ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında ve destekçisi olmuştur. Esnaflarımızın ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, bu vesileyle birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.