Yıldız Dağı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde, yarıyıl tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.Otellerde konaklayanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu merkezde, tam doluluk oranına ulaşan...

24 Ocak 2021 Pazar 15:14
Yıldız Dağı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde, yarıyıl tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Otellerde konaklayanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu merkezde, tam doluluk oranına ulaşan otel ve bungalov evleri, kayakseverleri ağırlıyor.

Türkiye'nin en genç kayak merkezleri arasında yer alan ve Sivas'a 58 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı'nda, Güvenli Turizm Belgesi ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle kayakseverlere hizmet veriliyor.

Merkezde, pistlerin hazır hale gelmesiyle gece kayağı da yapılmaya başlandı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, mekanik tesisleri, kayak-buz pistleri, kayak, kızak kiralama hizmetleri ile misafirlerini ağırlıyor. 2 bin 552 metre yükseklikteki kayak merkezinde, 2226 ve 1636 metre uzunluğunda 2 telesiyej, 804 metre uzunluğunda teleski, değişik uzunluklarda çok sayıda kayak pisti, acemi pisti, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesislerin yanı sıra 74 odalı 170 yatak kapasiteli 2 otel ve 10 bungalov ev bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.