YÖK Başkanı Özvar, Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Seck ile görüştü

25 Ekim 2023 Çarşamba 12:00
YÖK Başkanı Özvar, Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Seck ile görüştü

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Senegal Dışişleri Bakanlığı nezdinde Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Annette Seck ile bir araya geldi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Özvar'ın, Seck ve beraberindeki heyetle görüşmesinde Türkiye'de öğrenim gören Senegal uyruklu öğrencilerin güncel durumlarına ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı.

YÖK ile Senegal Yükseköğretim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında mutabakat zaptı imzalanmasının da ele alındığı görüşmede, iki ülke yükseköğretimi arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen YÖK Başkanı Özvar, Bakan Seck ve heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, Türkiye'nin Afrika kıtasında açtığı ilk büyükelçiliklerden birinin Dakar'da olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi derinliğini de hatırlatan Özvar, Türkiye'deki üniversitelerde her yıl artan sayıda Senegalli öğrencinin öğrenim gördüğünü ve daha fazla öğrencinin Türkiye'ye beklendiğini anlattı.

Konuk Bakan Annette Seck de Türkiye ile Senegal arasındaki tarihi ilişkilere değinerek, "Öğrencilerimiz Türkiye'yi her geçen gün daha fazla tercih ediyor. 2020'den itibaren Türkiye bu konuda en öncelikli ülkeler arasında yer alıyor. YÖK Başkanıyla öğrencilerimizin durumunu ele aldığım görüşmeden çok memnun ayrılıyorum. Yükseköğretim, potansiyel işbirliğimizi çok ileri noktalara taşıyabileceğimiz bir alan." ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Senegal'in Ankara Büyükelçisi General Cheikh Gueye, Bakanlık Genel Müdürü Amadou François Gueye, Yükseköğretim Genel Müdürü Amadou Abdoul Sow ve diğer yetkililer de yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.