YÖK ile EÜAŞ arasındaki iş birliği protokolünün ilk toplantısı Soma'da yapıldı

- YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt: - "Yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip olmak kadar, bu kaynakları işleyecek teknolojilere sahip olmak da son derece mühim"

05 Ağustos 2022 Cuma 17:19
YÖK ile EÜAŞ arasındaki iş birliği protokolünün ilk toplantısı Soma'da yapıldı

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, "Yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip olmak kadar, bu kaynakları işleyecek teknolojilere sahip olmak da son derece mühim." ifadesini kullandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) arasında enerji sektöründe yerli ve milli kaynakların oluşturulması amacıyla imzalanan "Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü"nün ilk toplantısı, Manisa Soma EÜAŞ Tesisleri'nde düzenlendi.

Toplantıda, enerji alanında katma değeri yüksek milli teknolojiler geliştirme, enerji sektöründe yerli teknolojilerin payını artırma, EÜAŞ'ın beşeri kaynağının bilgi, beceri ve yetkinlik yönlerinden geliştirilmesi, Ar-Ge bazlı lisansüstü programlar yürütülmesi hedeflerine yönelik görüşmeler yapıldı.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Uzkurt, üniversite-sanayi iş birliğinin hayata geçirilmesine yönelik somut adımların önemli olduğunu vurguladı. Uzkurt, "Yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip olmak kadar, bu kaynakları işleyecek teknolojilere sahip olmak da son derece mühim." değerlendirmesinde bulundu.

Uzkurt ayrıca bu çalışmanın enerji temalı Ar-Ge merkezlerinin kuruluşuna da zemin hazırlayabileceğini belirtti.

​Türkiye için kritik öneme sahip enerji alanındaki iş birliğinden dolayı YÖK'e teşekkür eden EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz ise elektrik üretiminde teknoloji ithal eden bir ülke değil, ihraç eden bir ülke olunması gerektiğine değinerek, enerjide bugününün değil yarınının düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

​Toplantı kapsamında Soma Termik Santrali'ne teknik ziyaret düzenlendi. Ziyarette, Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin enerji alanındaki öncelikli sorun alanları ele alındı ve ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin tespit edilmesi, yürütülecek projelerin belirlenmesi için istişareler gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
YÖKCevahir UzkurtEÜAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.