Yozgat Bozok Havalimanı inşaatı sürüyor

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, inşaatı süren Yozgat Bozok Havalimanı'nın 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi.Milletvekili Başer, beraberinde AK Parti İl Başkanı Celal Köse ve Merkez İlçe Başkanı İskender...

07 Ağustos 2018 Salı 14:59
Yozgat Bozok Havalimanı inşaatı sürüyor

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, inşaatı süren Yozgat Bozok Havalimanı'nın 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Milletvekili Başer, beraberinde AK Parti İl Başkanı Celal Köse ve Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı ile birlikte Bozok Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Başer, Yozgat insanının yıllarca hayalini kurduğu havalimanı inşaatının 3 Haziran'da temelinin atıldığını ve hafriyat çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Başer, inşaatta 50'nin üzerinde aşkın iş makinesinin 24 saat çalıştığını ve inşaatın 900 gün süre içerisinde tamamlanacağını anlatarak, "2 bin 700 metre uzunluğunda bir piste sahip olacak havalimanı 175 milyon liraya mal ocak. İnşaat tamamlandığında 300 metre apronu ile uluslararası hizmet verecek." diye konuştu.

Havalimanının Yozgat’ın gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkısı olacağını aktaran Başer, şöyle konuştu:

"Havalimanının diğer tarafında yeni organize sanayi bölgesi yer alacak. Havalimanı ile yeni organize sanayi bölgemiz neredeyse yürüme mesafesinde olacak. Havalimanı ve yeni organize sanayi bölgemizin birlikte bitirilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bozok Havalimanı'nın ayrı bir özelliği de Alaca’ya 25 kilometre, Çoruma 65 kilometre mesafede olmasından dolayı sadece Yozgat halkına değil bölge halkına da hizmet edecek."

Anahtar Kelimeler:
HavalimanıYozgatInşaat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.