Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de öğrenciler karne heyecanı yaşadı

YOZGAT (AA) - Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerinin bir kısmını yüz yüze, bir bölümünü ise uzaktan eğitim modeliyle gören öğrencilere karneleri dağıtıldı.Milli...

02 Temmuz 2021 Cuma 12:32
Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de öğrenciler karne heyecanı yaşadı

YOZGAT (AA) - Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerinin bir kısmını yüz yüze, bir bölümünü ise uzaktan eğitim modeliyle gören öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm kademelerdeki öğrencilere karne ve başarı belgelerini 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açtı. Talep eden öğrenciler ise basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diplomalarını almaya başladı.

Yozgat'ta Sakarya İlkokulu'nda öğretmenler, karnesini almaya gelen öğrenciler için sınıflarını süsledi.

Velileriyle okula gelen öğrenciler, karne ve başarı belgelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Velilerden Emine Canpolat, AA muhabirine, çocuğunun ilk karnesini aldıkları için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Merve Büyüker de çocuğunun ilk karnesini heyecanla aldıklarını anlatarak, "Pandemi döneminde okumayı öğrendik. Öğretmenlerimiz sayesinde uzaktan eğitimden fazla etkilenmedik ama yine de temennimiz yüz yüze eğitim." diye konuştu.

Velilerden Emre Caner ise "Bu yıl kovid-19'dan dolayı eğitim süreci biraz sıkıntılı geçti ama sağ olsunlar öğretmenlerimiz uzaktan eğitimde yüz yüze eğitimi aratmadı, çocuklarla birebir ilgilendi. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel olur, salgın geçer ve normal hayata döneriz." dedi.

- Kırıkkale

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi Barbaros İlkokulu'nda düzenlenen törende karne sevinci yaşayan öğrenciler, arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğretmenler, öğrencilerden yaz tatilinde salgın tedbirlerine uymalarını istedi.

Karne almaya gelen öğrencilerin aileleri de heyecanla okul bahçesinde bekledi.

- Nevşehir

Nevşehir'de 19 Mayıs İlkokulu'ndaki törende, öğrenciler karne ve başarı belgelerini almanın heyecanını yaşadı.

Öğretmen ve okul idarecileri, tatillerini verimli geçirmeleri için tavsiyelerde bulundukları öğrencilerden, Kovid-19 tedbirlerine de uymalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, eğitim öğretim yılının sona ermesiyle kent genelinde 56 bin 178 öğrencinin yanı sıra 4 bin 302 öğretmen yaz tatiline girdi.

- Kırşehir

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kuşdilli Mahallesi'ndeki Necatibey İlkokulu'nu ziyaret etti.

Okul bahçesinde öğrencilerin aileleri ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Akın, onların talep ve görüşlerini dinledi.

Okulda 4. sınıftaki öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Akın, çocuklarla sohbet etti.

Akın, öğrencilere yaz tatilinde dinlenmelerinin yanı sıra bol kitap okumalarını, ders tekrarı yapmalarını, kendilerini geliştirmelerini ve oyunlar oynayarak güzel vakit geçirmelerini tavsiye etti.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.